Coatia, Slovenia

Belgrad- Canionul Tara- Podgorica- Cetinje- Fiordul Kotor- Dubrovnik- Mostar- Medjugorje- Split Zadar- Parcul Plitvice-Insula Krk-Peninsula Istria-Peştera Postojna-Ljubljana-Zagreb-Balaton

Ziua 1. Bucureşti – BELGRAD (795 km)
Ora 6:00. Plecare din Bucureşti, de la Autogara Christian Tour, Calea Griviţei nr. 158, pe ruta (vezi tabelul de mai jos). Seara sosire la Belgrad. Începem turul de oraş cu Parlamentul, Citadela Kalemegdan, Palatul Prinţesei Ljubice şi cu artera pietonală Knez Mihajlov. Cazare la Belgrad.

Ziua 2. BELGRAD – Canionul TARA – PODGORICA – CETINJE (550 km)
Mic dejun. Traversăm Serbia, apoi Muntenegru, pentru a admira peisajele copleşitoare din Canionul Tara, al doilea ca lungime, după Marele Canion din Statele Unite. Străbătând apoi capitala Muntenegrului – Podgorica, vom ajunge la cazare în zona pitorescului orăşel Cetinje.

Ziua 3. Cetinje – Fiordul BOKA Kotorska – DUBROVNIK – Mostar – Međjugorje – SINJ (445 km)
Mic dejun. După un scurt tur de oraş în Cetinje, capitala istorică a ţării, deplasare spre Boka Kotorska (cel mai sudic fiord din Europa), apoi spre Dubrovnik – “Perla Adriaticii”, unde vom admira Biserica Franciscană (care conţine o farmacie din sec. al XIV-lea), Palatul Rector din 1441 şi zidurile oraşului medieval (sec. XI – XVII). Timp liber în Dubrovnik. Trecem frontiera în Bosnia- Herţegovina, pentru a vizita centrul istoric al oraşului Mostar, cu influenţe arhitecturale otomane şi neoclasice din timpul dominaţiei habsburgice. După destrămarea Iugoslaviei, martiriul oraşului asediat timp de 18 luni s-a soldat cu distrugeri inimaginabile, însă faimosul Pod de piatră construit de Soliman Magnificul în 1566 şi toată zona centrului istoric fiind în prezent perfect restaurate. În apropiere, vom opri şi la Međugorje, vizitat anual de peste 1 milion de pelerini, devenit cea mai importantă zonă turistică a ţării. După întoarcerea în Croaţia, urmăm spre nord coasta Dalmată, pentru cazare în zona Sinj – Split.

Ziua 4. SPLIT – ZADAR – PARCUL PLITVICE – OPATIJA (480 km)
Mic dejun. În Split (al 2-lea oraş ca mărime din ţară) se vizitează Palatul şi Mausoleul lui Diocleţian (astăzi transformat în Catedrală), Poarta de Aur şi Templul lui Jupiter. Deplasarea continuă spre Parcul Naţional Plitvice – rezervaţie naturală sub protecţia UNESCO, unde salba de lacuri limpezi de munte este “legată” printr-o adevărată “reţea” de cascade deosebit de spectaculoase. Pe traseu, oprire în Zadar pentru un tur pietonal în centrul istoric al oraşului. Seara cazare în zona Rijeka.

Ziua 5. INSULA KRK – PENINSULA ISTRIA – POSTOJNA (335 km)
Mic dejun. Plecare spre Insula Krk, de unde opţional (25 €) vă puteţi îmbarca pentru Croaziera (cca. 3 ore) pe Marea Adriatică (Insulele Krk, Cres, Plavnik şi Kormati). Nu uitaţi costumul de baie! Urmează Peninsula Istria, unde vizităm renumita staţiune Pola, un adevărat “oraş muzeu”, cu Amfiteatrul roman excelent conservat. Plecare spre Slovenia, la Postojna, pentru a vizita celebra peşteră, fenomen carstic de excepţie în Europa. Seara cazare în zona Postojna – Ljubljana.

Ziua 6. LJUBLJANA – ZAGREB – BALATON – BUDAPESTA (495 km)
Mic dejun. Dimineaţa, opţional (8 euro) vizită în capitala Sloveniei – Ljubljana. Traseul continuă către Ungaria, via Zagreb, capitala Croaţiei, unde parcurgem turul oraşului: Catedrala, Muzeul de Artă, Universitatea. Traversăm Ungaria pe lângă malul lacului Balaton, spre Budapesta. Seara sosire în capitala Ungariei. Opţional, croazieră fără cină (14 €) pe Dunăre (+ 15 € supliment pt. cină), având inclus şi un tur al Budapestei: Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan, Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyaş. Cazare la Budapesta.

Ziua 7. Budapesta – Bucureşti (895 km)
După micul dejun, plecare spre Bucureşti. Sosire seara, după ora 23.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

DATE DE PLECARE 2017 28.04, 20.05, 08.06, 19.06, 01.07, 10.07, 19.07, 28.07, 06.08, 15.08, 31.08, 12.09, 27.09 Supl. SINGLE COPIL 6-12 ani Al 3-lea adult in camera
Loc în camera DBL 285 € 120 € 265 € 275 €

NOTE
1 În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
2 Autocarul va prelua turişti de la Budapesta spre oraşele prin care se tranzitează România.
3 Ordinea cazărilor şi vizitarea din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, asigurand vizitărea tuturor obiectivelor din program.
4 Obiectivele din program marcate cu caractere bold italice se viziteaza pe exterior
5 Copiii beneficiază de reducere pentru cazare în cameră cu doi adulţi.
6 Pentru explicaţiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
7 Acest program este de tip „Economic” . Va recomandam sa analizati in catalog lista circuitelor clasificate in functie de dificultate si detaliile categoriilor de clasificare.
Grup minim 35 pers.

GRAD de REALIZARE & Clasificare AUTOCARE
Pe acest program in sezoanele 2013, 2014, 2015 si 2016 s-au realizat 32 grupuri, din care 29 grupuri au beneficiat de autocare clasificate 3* si 4*.

Punctele de îmbarcare gratuita
(autocar sau microbuz):

BUCUREŞTI Autogara Christian Tour – Calea Griviţei nr. 158 05.45
PITEŞTI Petrom ieşire Piteşti Est 07.00
RM.VÂLCEA Petrom ieşire Pasarela Nord 08.30
SIBIU Petrom Obor Calea Şurii Mari 11.30
SEBEŞ Rompetrol ieşire Lancram 12.00
DEVA McDonald’s GARĂ 14.00
TIMIŞOARA Benzinaria Gazprom Dumbravita     16.00

Dacă turiştii se îmbarcă dintr-o altă localitate decât Bucureşti, aceştia trebuie să informeze cu minim 15 zile înainte de data plecării agenţia la care s-au înscris. Înscrierile cu mai puţin de 15 zile înainte se vor face numai în funcţie de capacitatea mijlocului de transport utilizat.

Punctele de Îmbarcare CONTRA COST
(autocar sau microbuz):
PLOIEŞTI 5 € / sens/ pers Petrom METRO 07.00
CÂMPINA 8 € / sens/ pers. Casa Bucur – Popas Km 92 07.30
BRAŞOV 10 € / sens/ pers. McDonald’s Cal. Bucureşti 09.00
CLUJ 10 € / pers. Parcarea centrului Comercial Sigma 10.00
ARAD 5 € / sens/ pers. Benzinaria OMV Calea Timisorii            15.00
CONSTANŢA 8 € / sens/ pers. Gara Centrală 02.00
BUZĂU 8 € / sens/ pers. PETROM Pod Mărăcineni 06.00
BRĂILA 10 € / sens/ pers. Intr. parcare CARREFOUR 04.30
GALAŢI 10 € / sens/ pers. McDonald’s 04.00
FOCŞANI 10 € / sens/ pers. Benz. LUKOIL, centru 04.30
BACĂU 15 € / sens/ pers. Parcare Stadion Municipal 06.00
CRAIOVA 10 € / sens/ pers. McDonald’s Calea Bucureşti 06.30

Transferurile CONTRA COST sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmare cu 2 – 3 zile înainte de plecare) şi sunt LIMITATE în funcţie de CAPACITATEA MAXIMĂ A MIJLOCULUI DE TRANSPORT UTILIZAT (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri). Pentru mai puţin de 4 pers. / sens, turiştii pot accepta suportarea diferenţei de preţ SAU LI SE RESTITUIE SUMELE ACHITATE pentru transferul pe sensul neefectuat. Efectuarea transferului la plecarea în circuit nu implică şi efectuarea transferului pentru retur dacă nu este întrunit numărul minim de 4 pers. / sens.

Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de îmbarcare cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

Orele sunt estimative, în funcţie de condiţiile meteorologice şi de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).

Pentru turiştii din Chisinau, Piatra Neamţ, Suceava şi Iaşi care solicită doar in momentul inscrierii (nu se accepta solicitari ulterioare), oferim GRATUIT o noapte de cazare (la dus sau la retur, la alegerea turiştilor) în Bucureşti la un hotel de 3* în apropierea Gării de Nord şi a locului de îmbarcare din Autogara Christian Tour.